top of page
  • Writer's picturePravo na zivot

УЖИЧАНИ, УБУДУЋЕ РАЗМИСЛИТЕ ДА ЛИ ДА СЕ ВОЗИТЕ ЈАЊУШЕВИЋ ПРЕВОЗОМ ПРИБОЈ

Вечерас нам се обратила суграђанка А.С. са информацијом да је обмаута и није ушла у аутобус Јањушевић Прибој, који саобраћа до Београда, а по реду вожње креће из станице Ужице у 18,00 часова. Како А.С. наводи, ово није први пут да се дешава слична ситуација.

Наиме А.С. је у 16,46 позвала информациони сервис на број 033 2455400 да се информише о времену доласка аутобуса из Прибоја у ужичку станицу и времену поласка са станице Ужице за Београд. Речено јој је да аутобус полази из станице Ужице у 18,00 часова. На питањ,е да ли има места из Ужица како не би долазила беспотребно на станицу, речено јој је да места има и да иду два аутобуса.

А.С. је дошла на аутобуску станицу Ужице у 17,45, али јој нису хтели продати карту на шалтеру, јер се наводно карта купује у аутобусу. У 18,10 на станицу из Прибоја долази мањи аутобус, потпуно празан и паркира се на перон бр. 10. На аутобусу јасно исписано фломастером Прибој-Ужице. Возач тог аутобуса нуди путницима који иду за Крагујевац, да ако их има више од 10, могу са њим у КГ. Међутим долази у станицу аутобус Лепеница који редовно саобраћа по реду вожње за Крагујевац и буквално је дошло до пометње, где су путници увидели да је возач Јањушевића хтео да их обмане да би возио путнике који су путовали Лепеница превозом. Путници су изашли ван и прешли у аутобус Лепеница КГ.

У међувремену у 18,20 долази аутобус Јањушевић који саобраћа за Београд, који је пун путника, од којих неколико нема своје место већ стоји у аутобусу. Како је само 4 пуника, од којих је и А.С. чекало аутобус, возачи аутобуса су рекли да немају места, а возач малог аутобуса који је очигледно ишао као други аутобус, је брозо отишао ван перона како би изгледало да нема другог аутобуса. А.С. је позвала телефоном информациони шалтер Јањушевић превоза у 18,29 и питала шта се дешава, како сада нема другог аутобуса када је дошао један мањи празан? Они су је одбили речима да никада нису дали такву информацију и да их нико није звао са овог броја у 18,29. Јасно се видело да су возачи, вероватно по налогу предпостављеног видели да неће имати више од 10 путника у мањем аутобусу и обманули су грађане који су чекали превоз, са информацијом да сигурно има места јер иду два аутобуса. Очигледно је да је мали аутобус био намењен за друге путнике и да су, када је мањи аутобус стигао, увидели да немају довољно путника, за Београд, покушали да преваре Лепеница превоз КГ и њима да преузму путнике за мали аутобус.

Овакав јавашлук, непрофесионализам и бахатост превозника Јањушевић, не дешава се први пут. У више наврата су нам се грађани жалили на овог превозника.

Зато грађани Ужица, зашто да се смрзавате у ишчекивању да ли ћете ући у аутобус, када имате сасвим довољно других превозника. Размислите о томе.

Овај пост поделићемо свим порталима како би га што већи број Ужичана видео.



208 views0 comments
bottom of page