top of page
  • Writer's picturePravo na zivot

ЗАУСТАВЉЕН ПОКУШАЈ ПРЕВАРЕ МТС-а


Почетком марта 2017. године, грађани Србије, корисници МТС телевизије (АПТВ) добили су обавештење да до 31.03.2017. године могу бесплатно гледати 5 канала РТС-а, јер до тада траје промотивни период. Међутим у задњем ставу су неприметно покушали да направе превару где су навели следеће;

"Уколико по истеку промотивног периода не желите да користите РТС пакет, можете да га откажете најкасније до 31.03.2017. године". Ово је подразумевало да ће аутоматски прикачити РТС пакет на већ постојећи, без сагласности клијента, тј, ако га не отаже, што је противзаконито.

18.03.2017. године, експресно смо реаговали на овакав поступак МТС и упутили им упозорење да уколико буду прекршили закон на штету грађана овим поступком, иницираћемо масовне судске поступке од стране грађана, где би компанија морала да плати велике судске трошкове и била би санкционисана казном због преваре грађана. Упозорење смо објавили и на нашем ФБ налогу.



МТС је ипак увидео да им се не исплати да на овакав начин варају грађане, па су одмах грешку или покушај исправили.

У прилогу слика број 2, на којој нас кориснике обавештавају следеће;

"...........одлучили смо да Вас ипак аутоматски одјавимо од коришћења РТС пакета 03.04.2017. године. Уколико желите да наставите са коришћењем РТС пакета и након овог датума, исти можете сами активирати по цени од 99 динара месечно.


Мали помак у остваривања права на живот грађана Републике Србије, али значајан.

И ТИ ИМАШ ПРАВО НА ЖИВОТ

25 views1 comment
bottom of page